Неговање културних вредности и поштовање разноликости задаци су којима се наша школа бави непрекидно у свом раду. Данас 21.05.2018. године на Светски дан за културну разноликост , дијалог и развој приређен је пролећни концерт у школском дворишту наше школе у коме су учествовали ђаци наше школе и ђаци Музичке школе ,,Јосиф Маринковић“. На почетку дружења директор школе Јонел Буга поздравио је присутне , истакао значај сарадње две културне установе у граду и пожелео пријатно дружење. Програм је био шаренолик и састојао се од хорских песама, казивања стихова о пролећу које су припремили ђаци Основне школе ,,Олга Петров Радишић“ са својим учитељима и наступом ђака ове школе који су уједно и ђаци Музичке школе „Јосиф Маринковић “. На крају програма присутнима се обратила директорка Музичке школе Татјана Гердец Мрђа која се захвалила на лепом пријему и пријатној атмосфери пожелевши да се сарадња и даље настави . Концерт и дружење завршени су валцером и колом у извођењу професора хармонике музичке школе. Данашњи концерт договориле су две школе као вид културне сарадње и промоције културних вредности а организацију у школи водила је учитељица Даница Киш.
У новембру 2001.године Генерална скупштина УНЕСКО-а усвојила је Универзалну декларацију о културној разноликости, и прогласила 21. мај Светским даном културне разноликости за дијалог и развој.
Циљ је продубљивање разумевања и развијање свести о важном односу културе и развоја. Културолошка разноликост треба бити покретачка снага развоја, темељеног на толеранцији, међусобном поштовању, разумевању и прихваћању.
Култура обухвата свеобухватни начин живота, општи систем вредности, традиције, уметности, веровања. На овај дан даје се прилика за проширење сазнања о вредности културних различитости и подстицање живота у духу мира, дијалога и отворености.