За ученике осмог разреда Основне школе „Олга Петров Радишић“ организована је матурска екскурзија на Златибору. Екскурзија је трајала три дана у периоду од 5.09. до 7.09.2019. На путу до Златибора ученици наше школе имали су прилику да посете пећину Рисовачу и упознају се са стаништем човека из леденог доба и једним од најпознатијих налазишта из периода палеолита у Европи. Ученици су уживали у дворанама од корала различитих боја. Пећински накит Рисоваче-сталагмити и сталактити,корали у тоновима од снежно белих до црвенкастих и смеђих, допринели су утиску и учинили овај локалитет још занимљивијим.
Наставили смо пут према Тополи и спомен комлексу династије Карађорђевић на Опленцу. Овом приликом обишли смо Цркву светог Ђорђа, Маузолеј српске краљевске породице, музеј (Виноградареву кућу) и кућу краља Петра. Након посете ових локалитета ученици су стигли на Златибор. Након вечере ишли смо са ученицима у обилазак центра Златибора. Следећег дана је организована посета Дрвенграда и вожња Шарганском осмицом. Иако је овај дан био обележен бројним активностима, матуранти су наставили дружење у самом хотелу. Последњи дан је био предвиђен за шетњу по Златибору и куповину сувенира. У повратку ученици су посетили Овчар бању и манастир Благовештење у Овчарско-кабларској клисури. Све што је било планирано, успешно је остварено.
У разговору са децом приметно је задовољство реализованим садржајима. На свим местима која су посетили добијали су само похвале за своје понашање. Ученици наше школе показали су зрелост и озбиљност и због тога је наша радост још већа. Треба истаћи да је екскурзија реализована уз помоћ туристичке агенције Ступ-Вршац уз чију подршку је екскурзија протекла без икаквих проблема, па се овим путем захваљујемо агенцији, као и водичу и возачу, који су нам у сваком моменту били подршка у реализацији ове екскурзије.