Поштовани родитељи,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је нове процедуре за упис деце у први разред основне школе за школску 2020/2021 годину.

Наведене процедуре имају за циљ да поједноставе, у административном смислу, упис деце у први разред, како родитељима, односно другим законским заступницима деце, тако и школама.

У складу са тим обавештавамо вас:

Родитељу/другом законском заступнику деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину, почев од 01.04.2020. године биће омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко портала Е-управа. Сви родитељи, који на овај начин не буду били у могућности да искажу интересовање за упис,  моћи ће да се обрате секретару школе сваког радног дана у времену од 08,00 до 16,00 часова на број телефона 069/5846611, како би добили потребне информације.

Подсећамо родитеље да:

Се у први разред уписује свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година.

Дете које има од шест до шест и по година уписује се у први разред након провере спремности за полазак у школу.

 

Након дефинисања процедуре уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.

На порталу еУправа, по дефинисању датума уписа, биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање. Услуга  термина за упис и тестирање омогући ће родитељима да једним одласком у школу заврше све активности везане за упис своје деце.

УНАПРЕД СЕ РАДУЈЕМО ПРЕДСТОЈЕЋОЈ САРАДЊИ И ЖЕЛИМО ТОПЛУ ДОБРОДОШЛИЦУ НАШИМ БУДУЋИМ ПРВАЦИМА!

 

Директор школе