На крају још једне школске године у центру пажње, као и сваке године, су мали матуранти.
Много су се сви трудили да стигнете ту где сте сада, почевши од ваших родитеља, до учитељица са којима сте учили прва слова и бројеве, ваших разредних старешина који су вас родитељском бригом бодрили, као и свих наставника који су вам предавали и од којих сте знање стицали. Ко је над књигом био савијен, тај ће усправно и исправно ходати. Куда год стремили и вијугали, не губите циљ из вида. Знате зашто идете тамо. Живот тече, пливајте, свако својим стилом, јер баш због тога што сте тако различити сте толико јединствени! Нека нам овај завршетак буде и симболичан чин који нам остаје у сећању као време у којем сте ви одрастали, учили, играли се, веселили а ми, ваши учитељи и наставници, покушавали, верујемо и успели, да вам школа заиста буде место сретног и веселог детињства.
У вашем даљем школовању па и животу, понекад се присетите мисли Самуела Бекета који је казао:“ Пробао си. Ниси успео. Нема везе. Пробај поново. Поново немој успети, али напредуј.“
Можда ће вам ова мисао помоћи у савладавању препрека на које ћете у даљем школовању и животу наилазити.
У име директора школе, Буга Јонела, свих учитеља, наставника, стручних сарадника, свих радника и у своје лично, желим вам пуно успеха на завршном испиту, пуно радости и весеља и испуњење свих жеља.
Потрудимо се да заједно доживимо и обележимо завршетак нашег дружења достојанствено, пуни наде у други и другачији почетак.
Зоран Киш