И ове школске године Наставничко веће је прогласило ученике генерације. Обзиром да се настава у школи одвија на два наставна језика, ми смо школа која бира и два ученика генерације, једног са наставе на српском наставном језику и једног са наставе на румунском наставном језику.

У школској 2019/2020. години ученици генерације су Блаж Теодора, ученица VIII 1 одељења са наставе на српском наставном језику и Абдел Разек Цезар Шукри, ученик VIII 3 одељења, са наставе на румунском наставном језику.
У присуству родитеља, одељенских старешина и учитељица, директор школе, Јонел Буга је честитао ученицима на постигнутим резултатима и уручио им пригодне поклоне.

Теодора Блаж се у протеклим годинама школовања у нашој школи истакла по бројним наградама које је освајала од општинског па све до републичког нивоа из разних области. Посебно је музички надарена. Савесна је и одговорна ученица, толерантна и омиљена мећу друговима. Самоиницијативно се ангажовала у разним активностима и манифестацијама у школи и ван ње. Увек је радо и несебично помагала другима.

Абдел Разек Цезар Шукри је током школовања у нашој школи освајао много награда из биологије и из српског језика као нематерњег на свим нивоима такмичења. Радо је учествовао у свим школским и ваншколским активностима. Добар је спортиста и друг.
Теодора и Абдел Разек Цезар су својим радом и залагањем заслужили да понесу титулу ђака генерације.
ОД СРЦА ИМ ЧЕСТИТАМО!!!!!!!