ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ И ЂАЦИ !!!

Ради безбедног повратка у школе и безбедног рада у њима донете су и мере које се препоручују и које се морају поштовати како би боравак свих у установи био што безбеднији и како би ризик од обољевања од Covida-19 свели на најмању могућу меру .
Молимо Вас да поштујете ове мере и да са децом поразговарате о важности примене истих .
1. Родитељи треба свако јутро да провере телесну температуру својој деци пред полазак у школу.
2. Ученици не треба да долазе у школу уколико имају повишену телесну температуру и/или симптоме респираторне инфекције.
3. Особе које доводе децу у школу не улазе у школу већ децу прате до улаза у школску зграду или до капије школског дворишта где децу млађег узраста преузима дежурни учитељ/наставник и обавезно носе заштитну маску тако да покрива нос, уста и браду. Молимо Вас да испред школске зграде , док чекате да дете уђе у школу , одржавате дистанцу и стојите у реду до зида како би пролазници могли неометано да пролазе улицом , а и како би ви били безбедни . Стрпљења ће свакако требати .
4. На улазу ће деца опрати руке дезинфекционим средством уз надзор старијих запослених особа или дежурних наставника.
5. Одржавати физичку дистанцу са другим особама у школи од најмање 1,5 метара. О значају ове мере поразговарајте са децом . Одржавање физичке дистанце међу ученицима неопходно је и током малих и великог одмора. Препоручује се да ученици проводе велики одмор на отвореном (у школском дворишту) кад год то временске прилике дозвољавају.
6. Ни у једном простору у згради не стварати гужву .
7. Ученици по доласку у школу и након дезинфекције руку улазе у своје учионице. Ђаци ће увек бити у истој учионици .Седеће по један у клупи и увек ће седети у истој клупи.
8. Маску ученик треба да носи при уласку у школу па све до доласка до своје клупе. Маска се обавезно користи и приликом одговарања и сваког разговора. Маска се обавезно користи и приликом било којег кретања ван клупе, приликом одласка на одмор или тоалет. Препоручује се да ученици све време боравка у школи носе маску,
али она се може одложити у периоду када ученик седи у својој клупи и слуша наставу. Током боравка у школи могуће је да се користи било која маска (хируршка,епидемиолошка или платнена), али она треба да се користи на исправан начин тако да покрива нос и уста.
9. Редовно прање руку је обавезно и то : при уласку у школу, пре јела, после одласка у тоалет, пре спремања хране, након обављања респираторне хигијене (истресање носа, кашљања у марамицу итд.), после игре , када су видно запрљане, након изласка из школе и увек када постоји потреба.
10. Никако не додиривати очи, нос и уста неопраним рукама.

Мера има још ,а ово је најважнији извод значајан за Вас , а и нас. Већ на првим часовима вршиће се едукација ученика о значају поштовања ових мера , а свакако да очекујемо да и ви са њима поразговарате о важности примене истих.
Наша жеља је , а према спроведеним анкетама знамо да је и Ваша жеља , да ђаци буду у школи и да се највећи део васпитно – образовног рада ту обави . Потрудићемо се заједнички да поштујемо све мере важне за безбедност свих нас и да обезбедимо што дужи и квалитетнији рад у школи. Молимо Вас да на почетку будете стрпљиви јер свакако да оваква организација рада то захтева од свих нас .
ЖЕЛИМО ВАМ СРЕЋАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ !!!
ЗА КОЛЕКТИВ ШКОЛЕ
Члан Тима за уређење сајта школе
Зоран Киш