У петак 27. маја 2022. године ученици   II-1  и  II-2  одељења наше школе са учитељицама Даницом Киш и Милом Писарић, посетили су Хемијско медицинску школу у Вршцу.

Ученицима је приређен  срдачан  дочек  а током посете приказан им је део пројекта који је школа реализовала . Резултат пројекта је крема за младу кожу ,,Биљана“, коју су израдила одељења ове школе различитих смерова. Ђаци наше школе имали су прилику да се упознају са лековитим биљкама  које се користе у медицини, а посетом је реализован и део програма  професионалне оријентације ученика.

Током посете је за наше ученике  – мале хемичаре приређена вежба у којој су  у групном раду  и под руководством наставника  сами израдили  креме од припремљеног материјала. У томе су им подршку пружале и ученице хемијске школе . Израда ове креме специјално је приређена за ову прилику и крема је добила име ,,Киндер крема“.

У представљању пројекта Хемијско медицинске школе  и реализацији ове посете  поред учитељица  Данице Киш и Миле  Писарић, учествовале су директорка  Хемијско медицинске  школе Снежана Илић  и  наставница фармацеутске групе предмета  Јасминка Стојковић, наставница  технолошке групе предмета Гордана Пауљев и  наставница  друштвених предмета Сања Мартиновић , као и ученице смера фармацеутски техничар.

Захваљујемо се свима  на лепом пријему и труду, а посебно  наставници Сањи Мартиновић на помоћи у организовању посете.