Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију у Републици Србији, у складу са препорукама Кризног штаба од 12.03.2021. године, донета је одлука да се у седмици од 15. до 19. марта 2021. године, за све разреде другог циклуса (V-VIII) основне школе, настава организује путем наставе на даљину.

Образовно-васпитни рад за ученике другог циклуса ће су у овом периоду остваривати уз коришћење одговарајуће платформе (Google учионица) и путем Јавног медијског сервиса Србије.
За све ученике другог циклуса, односно за оба наставна језика (српском и румунском) настава на даљину се организује у једној смени са почетком у 08:00 часова. Распоред звоњења је следећи:
1. час: 08:00 – 08:45
2. час: 08:50 – 09:35
3. час: 09:40 – 10:25
4. час: 10:30 – 11:15
5. час: 11:20 – 12:05
6. час: 12:10 – 12:55
Настава на даљину се реализује у реалном времену на основу важећег распореда часова за свако одељење у трајању од најмање 30 минута односно до 45 минута.
Уколико ученици искажу потребу, наставник ће организовати и час допунске , додатне и припремне наставе.
Сав потребан материјал за рад и за израду домаћих задатака односно враћање домаћих задатака, треба поставити односно вратити радним данима од 07:30 до 19:30 часова.
За ученике другог циклуса на српском наставном језику (V-VIII разреда) сви образовни садржаји се емитују путем јавног медијског сервиса РТС на каналима РТС 2 и РТС 3. Настава за ученике петог разреда биће емитована на каналу РТС 2, са почетком у 8.00 часова, док ће се настава за ученике (VI-VIII разреда) емитовати на каналу РТС 3, са почетком у 8.00 часова.
Такође, све наставне јединице се есмитују и путем мултимедијске платформе РТС Планета, а доступни су и преузимањем бесплатне апликације „RTS Moja škola“ за мобилне телефоне и таблете, затим на сајту РТС-а и на веб страници mojaskola.rtsplaneta.rs.
У наредној недељи неће бити физичких долазака ученика и наставника у школу ради оцењивања.
Наставник је аутономан у планирању и оцењивања, па у складу са тим одлучује да ли се и писмени задацил чија је реализација планирана у наредном периоду, могу реализовати путем наставе надаљину.
У евиденцији о присуству ученика биће евидентирани они ученици који нису били присутни на часу путем наставе на даљину.

За ученике првог циклуса, од I до IV разреда, настава се организује свакодневно у школи кроз непосредан образовно-васпитни рад, као и до сада.

Начин реализације наставе ће се надаље прилагођавати у складу са препорукама надлежмих органа и институција, а које су условљене епидемиолошком ситуацијом.