,,Мислиша“ је национално математичко такмичење за ученике основних и средњих школа (сви разреди), које од 2006. године организује Математичко друштвo „Архимедес“ из Београда.
Такмичење ,,Мислиша“ има два нивоа: основни ниво и републичко финале. Такмичење на основном нивоу одржава се другог четвртка у марту сваке године, истовремено у свим пријављеним основним и средњим школама у Србији.
Циљ овог такмичења је популарисање математике, подстицање интересовања што већег броја ученика за математику, мотивисање ученика да математику уче са задовољством кроз решавање лепих и занимљивих задатака, развијање логичко-комбинаторних способности ученика, ширење математичке културе код младих, подстицање ученика на дубље усвајање садржаја школске математике и мотивисање за учешће на другим такмичењима.
У нашој школи је 11.03.2021. 38 ученика приступило овом такмичењу.Такмичење је у школи организовала и координисала учитељица Марија Селеши са сарадницима. Дана 07.04 2021. објављени су и резултати . Ученици наше школе постигли су следеће резултате :
Остојић Дуња I-1 – похвала ( учитељица Даница Киш )
Оринкар Аљоша II-2 – похвала ( учитељица Вучковић Ружица )
Мучибабић Ксенија III-2 – II награда (учитељ Киш Зоран )
Лауш Нина III-2 – III награда (учитељ Киш Зоран )
Милошев Филип III-2 – III награда (учитељ Киш Зоран )
Честитамо на постигнутим резултатима.