Пријем за представнике ученичких парламената основних и средњих школа са територије Града Вршца уприличен је 07.10.2021. у Градској кући у оквиру Дечје недеље.
Ђаке наше школе представљале су председница Ученичког парламента Наталија Милић и њена заменица Јелена Лазин.
Ученике су дочекали покрајински посланик Сузана Пронић, заменик председника Скупштине града Милован Вујичић, чланица градског већа за социјална питања Маја Ристић Лажетић и члан градског већа за образовање Мирослав Лепир.
Ученици су представили рад својих ученичких парламената и изнели своје ставове и идеје, а разговарало се и на тему формирања Градског ученичког парламента који би чинили представници парламената основних и средњих школа.
Сузана Пронић представила им је рад и функционисање Скупштине АПВ, а Милован Вујичић рад и функционисање Скупштине Града Вршца.
Ученички парламенти најбољи су начин да млади људи проговоре о својим проблемима, интересовањима и потребама. Град Вршац препознао је потребу ових младих људи и пружиће им пуну подршку у реализацији њихових креативних идеја, истакао је Мирослав Лепир, члан градског већа за образовање.
Ученицима су на крају посете уручени пригодни поклони.