Олимпијски комитет Србије и ОТП банка организују „Олимпијски тренинг са ОТП банком“ у градовима широм Србије са циљем да се што већи број деце мотивише и подстакне да активно тренирају један од спортова. Данас 25.10.2023. је у Вршцу на Тргу Светог Теодора Вршачког одржан „Олимпијски тренинг са ОТП банком“ . Догађај је отворила наша талентована млада атлетичарка Адриана Вилагош, вицешампионка Европе за сениоре у бацању копља, светска и европска јуниорска првакиња у истој дисциплини, као и освајачица златне медаље на Медитеранским играма Оран 2022.
У оквиру „Олимпијског тренинга са ОТП банком“ деца предвођена искусним тренерима била су у прилици да се опробају у атлетици, рукомету, кошарци и одбојци, и да кроз игру и дружење развијају олимпијски дух и науче нешто ново о олимпијским вредностима и историји олимпизма. Ученици пет основних школа из Вршца „Паја Јовановић“, „Вук Караџић“, „Младост“, „Олга Петров Радишић“ и „Јован Стерија Поповић“ су се током овог догађаја надметали у набројаним спортовима и квизу знања.
Наша школа освојила је III место а представљали су је 5 ученика четвртог разреда, 10 ученика петог и 10 ученика шестог разреда. Са ђацима су на овој малој олимпијади били учитељица Даница Киш и професор физичког васпитања Маризел Кемпјан.