На позив Савеза учитеља Републике Србије и у нашој школи IV-2 организована је у четвртак 23.5.2024. акција “С природом на ти“. Акција је организована са циљем да промовише и подстакне активности на отвореном, игру, учење и истраживање у природи, о природи и за природу.
Акцији ,,Са природом на ти “ прикључило се одељење II-2 са 21 учеником и учитељем Киш Зораном . Одељење је у Градском парку упознавало биљни и животињски свет парка . Проналазили смо алеје сребрног платана , алеју кестена, алеју липа , алеју храста у нашем парку и упознали основне карактеристике ових биљака. Ђаци су се радовали упознавању и неких необичних врста које нису уобичајене у нашем крају. Искористили смо прилику и у парку реализовали и час физичког и здравственог васпитања. Уживање је било за све провести два часа у оваквом окружењу.

Одељења у Стражи провела су час у природи шетајући по окружењу и упоређујући самоникле биљке. На хоризонту су приметили брда у Румунији, реку Караш и оближње старе засаде шуме. Разјаснили су зашто на оближњим пашњацима трава није велика као у насељу и како животиње и човек делују на изглед природе. Ученици су затим пренели на цртеж своје утиске из природе. Ове активности реализовале су учитељице Аурелија Крајете и Мариора Гојка.