Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу Унеско, прогласила је 8. септембар за Међународни дан писмености 1967. године, да би се сваке године, бар на тај дан, истакла важност читања и писмености, како у животу појединца, тако и друштва у целини. У нашој школи Међународни дан писмености обележен је низом манифестација. На свим часовима матерњег језика приређене су радионице са садржајима посвећеним овом дану. Посебно занимљиво у обележавању овог дана било је код ученика трећих и четвртих разреда.

Учитељ IV – 2, Зоран Киш , одржао је час српског језика свим ђацима трећег и четвртог разреда који је био посвећен Међународном Дану писмености на којем је ученицима путем презентације и вежби објаснио значај писмености за човека. На крају часа организован је квиз на тему правописних правила у којем су ученици са радошћу учествовали.

Након презентације и квиза ученици су у својим учионицама урадили правописну вежбу којом се желело и на овај дан утицати на јачање функционалне писмености ученика.
Ученици IV -2 са учитељем израдили су и пано којим се жели скренути пажња на проблеме писмености у свету и код нас.