На Градском тргу Светог Теодора Вршачког , 04.09.2021. одржана је дигитална експедиција – КАРАВАН ДИГИТАЛНИХ ВЕШТИНА, ПИСМЕНОСТИ И БЕЗБЕДНОСТИ. Скупу је присуствовало више од 40 ученика наше школе .Ученике нижих разреда предводили су учитељи Даница Киш , Марија Селеши , Зоран Киш и приправник Сузана Цветковић , а професор Жељко Миладиновић предводио је ученике виших разреда. Каравану се прудружило и 10 родитеља наше школе.
Развој технологије променио је нашу реалност заувек. Чињеница је да су различите врсте технологија свуда око нас и да оне чине значајан део наше стварности, од које је тешко побећи. Још значајније је имати на уму да када се користе мудро, технологије представљају значајну подршку нашим животима у многим аспектима. Када говоримо о дигиталном свету, као да заборављамо сву његову комплексност, јер поред иновативних прилика и практичности у многим апсектима, онлајн простор често уме да буде велика непознаница.
За ђаке , родитеље и наставнике наше школе приређена је радионица посвећена безбедности на интернету . Ђаци су имали прилике да се упознају са свим ризичним понашањима на интернету и могућностима заштите. Родитељи су такође упућени у могућности контроле понашања деце на интернету. У отвореном разговору са ђацима коментарисани су примери са којима су се они сусретали и дата су упутства како се треба понашати и како и где пријавити евентуалне проблеме.
Сви учесници истакли су важност теме и задовољство реализованом радионицом.
Дигитална експедиција, караван дигиталних вештина, писмености и безбедности покренут је на иницијативу Кабинета председнице Владе Републике Србије, Ане Брнабић, и у партнерству са организацијама USAID, Propulsion и UNDP, уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и посетиће 16 градова Србије у наредна четири месеца.